Meteen naar de inhoud

Onze missie en visie

Missie

ALEZ werkt vanuit de gedachte dat mensen met een verstandelijke beperking

  • een leven lang leren, zich blijven ontwikkelen en groeien;
  • het beste leren en groeien in de samenleving: samen en in verbinding met iedereen die zij daar tegenkomen; 
  • het gelukkigst worden van een zo zelfstandig mogelijk leven, met nuttig werk, wonen in de wijk en zelfgekozen vrijetijdsbesteding;
  • net als ieder ander mee willen doen, erbij horen en erkend willen worden om de bijdrage die ze leveren.

Vanuit deze vier uitgangspunten, wil ALEZ mensen met een verstandelijke beperking vanaf hun 16e jaar begeleiden bij hun verdere ontwikkeling, zodat zij hun talenten kunnen ontdekken en kunnen opgroeien tot zo zelfstandig mogelijke burgers die onderdeel zijn van de samenleving en hun steentje bijdragen.

Visie

ALEZ is in augustus 2020 begonnen met 2 jongeren en wil in 2025 uitgroeien tot een volwaardig vervolg op het VSO of de praktijkschool. In 2025 biedt ALEZ 25 mensen (vijf groepen van vijf) met een verstandelijke beperking een plek waar ze kunnen blijven leren en ontwikkelen, zowel in theorie als in de praktijk. Dagen van scholing wisselen af met leerwerkdagen bij gewone bedrijven en organisaties die midden in de samenleving staan. Steeds begeleid door ALEZ-krachten, zodat er een doorgaande leerlijn is. 

Onderdeel van de ALEZ-activiteiten is het ontmoeten van leeftijdsgenoten op een structurele, gelijkwaardige en informele basis. Met als doel: wederzijds respect en begrip kweken, uitbreiden van persoonlijke netwerken en het verbreden van ieders blik.

Beleidsplan

We werken met een beleidsplan voor de komende 5 jaar. Heb je daar interesse in, stuur dan even een berichtje naar info@alez-academie.nl