ALEZ de academie in Breda
voor jongeren vanaf 16 jaar

Wie is ALEZ?


Stichting 

ALEZ staat voor Academie voor Leren en Zelfstandigheid en is een stichting. Wij, de ouders van jongeren met een verstandelijke beperking, hebben ALEZ in augustus 2020 opgericht en besturen de stichting. We vinden dat onze kinderen zich ook na de middelbare school moeten blijven ontwikkelen en moeten blijven leren. Ook willen we dat onze kinderen midden in de samenleving opgroeien en straks ook in de samenleving gaan wonen en werken. 

Natuurlijk zal ze altijd begeleiding nodig hebben, maar met meer zelfstandigheid komt meer vrijheid en een voller, gelukkiger leven’, zegt Wendy, één van de initiaitiefneemsters over haar dochter. 

In de samenleving

De jongeren van ALEZ leren zoveel mogelijk in de samenleving, met anderen. Niet alleen tijdens de stages, maar ook tijdens de scholing. Daarom zijn we op maandag te gast bij Jan&Allleman, midden in de stad. Op donderdag leren ze bij chefkok Koen van restaurant Dennenlucht. En op woensdag krijgen de ALEZ-jongeren les samen met MBO-studenten van Zorg&Welzijn bij Curio. 


Meer weten?

De dagelijkse verhalen over ALEZ leest u op onze Facebookpagina. En meer informatie over onze visie vindt u op onze LinkedInpagina.

We hebben ook een promotiefilmpje, waarin we onze jongeren aan het woord laten! 

 

Contact

U kunt ons altijd benaderen met vragen over ALEZ. We horen graag over nieuwe leerlingen, over leerzame stageplekken, enthousiaste leerkrachten of leuke samenwerkingspartners.

U kunt ons bellen op 06 20962394 (Silvie), 06 47980177 (Wendy) of 06 10716089 (Suzan)

Of mailen via info@alez-academie.nl. Via dit mailadres kunt u ook onze brochures opvragen.


Netwerk

 ALEZ maakt onderdeel uit van het 'Samen naar School' netwerk. Dit is landelijk netwerk van aangepaste klassen binnen het reguliere onderwijs.